Головна » 2016 » Листопад » 15 » День української мови та писемності
13:40
День української мови та писемності

Плекаймо рідну нашу мову!!!!

 

«Велична, щедра і прекрасна мова.

Прозора й чиста, як гірська вода,

Це України мова барвінкова,

Така багата й вічно молода”.

 

Мова – це диво, яке ми чуємо від миті свого народження. Мова – це одне з багатьох чудес світу. Вона пройшла важкий шлях становлення: її утискали, забороняли,  але  вона вистояла, вижила, розцвіла.

Аби ми знали, вивчали і не забували своєї рідної мови, щоб підвищували її значимість для майбутнього, наш національний календар поповнився ще однією важливою для кожного справжнього українця датою - 9 листопада – День української мови та писемності.

У цей день у Красилівському районному Будинку творчості дітей та юнацтва, в рамках районної Школи активу «Лідер», відбувся міський  «Турнір лідерів-мовознавців», який організувала та провела Ковтун І.В.; музичний та відеосупровід забезпечила керівник гуртка «Основи учнівського самоврядування» Заверуха М.Ю.

У чарівний світ української мови  занурились 40 лідерів учнівського самоврядування шкіл міста Красилова та 12 педагогів –організаторів-початківців.

Команди змагались у семи конкурсах: «Швидко, правильно, багато»,  «Запозичені слова»,  «Народна мудрість», «Зрозумій мене», «Числівники», «Швидше! Швидше! Швидше!», «У рідному краю і серце співає».

Їх знання, ерудицію та вміння оцінювало компетентне журі:

1. Марценюк  А.В. – директор Красилівського РБТДЮ;

2. Герасимчук Н.Е. – вчитель української мови Антонінської ЗОШ І-ІІІст.;

3. Любарець А.В. – педагог-організатор  Митинецької ЗОШ І-ІІІст.

Подорожуючи стежинами рідної  мови, учасники заходу мали можливість не лише виявити та превірити свої знання, а й насолодитись милозвучністю та чарівністю українського слова. По особливому  в цей день звучали й українські народні пісні, тому що їх виконували сучасні підлітки!

Перемогу у турнірі виборола команда Красилівського НВК «Квінтоград», ІІ місце розділили команди Красилівської ЗОШ І-ІІІст. №1 «Глорія» та Красилівської ЗОШ І-ІІІст. №4 «Три «Д», третє місце посіла команда Красилівської ЗОШ І-ІІІст. №3 «Акцент».

«Турнір лідерів-мовознавців» ще раз переконав усіх, що українська мова – наймилозвучніша з усіх європейських мов. Наша мова - наш дух, наша душа, наша пісня, якій світ дав найвищу оцінку. Українська мова  – це ми !

 

 

Категорія: Наші новини | Переглядів: 495 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]